Skip to main content

Bedrijfscoaching voor jouw medewerkers

Het is zeer aannemelijk dat jij als werkgever het liefst gemotiveerde, fitte en gezonde werknemers hebt. Coaching voor jouw medewerkers kan een hele goede aanvulling zijn op de secundaire arbeidsvoorwaarden. Dat naast mentale coaching ook het fysiek van het personeel veelal een oppepper kan gebruiken, is ook niets nieuws. Vaak wordt mentale of psychische coaching aangeboden door werkgevers, maar meestal mist de sport-bedrijfscoach. Jammer, omdat bewegen zoveel meer is dan alleen fitter worden.

Wat doet een bedrijfscoach op het gebied van sport?

Door jouw medewerkers in beweging te zetten, worden ze uiteraard fitter, maar ook sterker, dus gezonder. Sporten is tevens uitermate geschikt voor het brein. Bewegen heeft een positief effect op het algehele welbevinden.

Schakel een MKB bedrijfscoach in en zet je onderneming in beweging

Naast het gezondheidsaspect, bereik je door de inzet van een sport bedrijfscoach ook saamhorigheid onder je werknemers. Laat je medewerkers samen sporten en ervaar hoeveel plezier ze onderling hebben, door inspanning creëer je ontspanning. Een bedrijfscoach kan tijdens, vóór of ná werktijd ingezet worden. Op jouw eigen locatie, een externe plek of heerlijk in de buitenlucht.

De MKB bedrijfscoach stelt een programma op, waaraan jouw medewerkers allemaal kunnen deelnemen. Afgestemd op de populatie van jouw personeelsbestand, de omstandigheden waarin zij werken en de houding waarin zij hun werk uitoefenen.

Bedrijfscoaching door een MKB bedrijfscoach

Een MKB bedrijfscoach heeft ervaring met het trainen van kleine tot middelgrote teams, zelfs wanneer de coaching individueel gegeven wordt. Sporten gaat het beste met de juiste coach aan je zijde. Een goede MKB bedrijfscoach zorgt voor een uitdagend, afwisselend en behapbaar trainingsschema, waarin alle deelnemers kunnen participeren. Maar waar ook iedere medewerker energie uit haalt, fitter en sterker van wordt. In de trainingen zelf zit niet per definitie een competitie-element, maar de coach zal elk individu motiveren en collega’s onderling zullen elkaar scherp houden en uitdagen voor een volgende sportmoment.
Door het aanbieden van bedrijfscoaching tijdens, vlak vóór of direct na een werkdag, onderbreek je op een prettige manier de werkdag. Even wat anders voor je werknemers, dat motiveert hen om de (rest van de) werkdag met nieuwe energie in te gaan of af te sluiten.

Het positieve bijeffect van bedrijfscoaching door een MKB bedrijfscoach

Medewerkers die voorheen niet of nauwelijks bewogen, zullen ervaren wat sport en bewegen hen oplevert. Doordat ze minder tijd kwijt zijn met trainen door het bedrijfssporten rondom hun werkdag, zullen zij sneller geneigd zijn ook in eigen tijd minimaal eens per week extra te sporten.
Dat betekent voor jou als werkgever, nóg gezondere werknemers. Minder ziekteverzuim, minder kosten en een betere werksfeer.

Bedrijfscoaching door ME Training Sport en Voeding

ME Training Sport en Voeding is jouw partner als het gaat om de juiste trainingen voor jouw personeel. Met alle ervaring, kennis en kunde, stellen we het perfecte trainingsschema op. Trainingen die ervoor zorgen dat jouw medewerkers zich fitter, sterker en meer verbonden voelen. Een kleine investering die zoveel kostenbesparing oplevert.

Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan zeker contact met ons op. We maken een programma op maat voor jouw onderneming.