Skip to main content

Sporten na een bevalling

Zwevend op een roze wolk met een baby in je armen? Maar baal je van je veranderde lichaam en gebrek aan fitheid? Een vrouwenlichaam is tijdens en na een bevalling zeker niet meer hetzelfde als dat het was voor de zwangerschap. Dit heeft onder andere te maken met de hormoonhuishouding, maar zeker ook met de veranderingen die het lichaam onderging tijdens het dragen van de baby en de geboorte zelf.
Tijdens de zwangerschap worden de botten rondom het geboortekanaal weker, waardoor de bevalling gemakkelijk gaat. Het herstel van de bottenstructuur duurt tot ongeveer 9 maanden na de bevalling. Maar gelukkig kun je vrij snel na een bevalling jouw lichaam weer voorzichtig terug in vorm krijgen en jezelf weer fit voelen.

Fit worden na een bevalling

Om na een bevalling weer zo snel mogelijk fit te worden en in vorm te komen, is het raadzaam om voor en tijdens de zwangerschap een goede basis te leggen in je fitheid. Zolang het lichaam het toelaat, is bewegen tijdens de zwangerschap belangrijk. Schakel voor een verantwoorde manier van sporten tijdens deze periode de hulp in van een personal trainer. Jouw trainer weet wat een zwanger lichaam aankan, wat jouw mogelijkheden zijn en hoe je op een veilige manier zo fit mogelijk blijft. Hoe fitter je een bevalling ingaat, des te sneller zul je fit worden na de bevalling.

Sporten na de zwangerschap

Wanneer je zwangerschap of bevalling weinig tot geen complicaties of klachten heeft gebracht, dan is het na twee weken na de bevalling toegestaan om mobiliteitsoefeningen te doen. Na zes weken zou je je trainingen weer kunnen gaan opbouwen. Afhankelijk van je fitheid vóór je bevalling, zul je met de juiste begeleiding snel weer fit en sterk zijn.

Sporten na een keizersnede

Omdat het herstel na een keizersnede doorgaans langer duurt dan bij een reguliere bevalling, moet je rekenen op een periode van zes weken na de bevalling, voordat je weer echt kunt beginnen met trainen. De eerste zes weken na de keizersnede is het belangrijk om niet te zwaar te tillen (maximaal het gewicht van je baby). Bewegen is in deze weken wel toegestaan, maar doe dat altijd verantwoord en onder begeleiding van een professional. Bouw het sporten na zes weken na een keizersnede weer heel rustig op, dit kan door een beroep te doen op een personal trainer, zodat je altijd persoonlijke begeleiding krijgt en de zekerheid hebt dat je verantwoord sport. Helpt het je om te sporten met je eigen sportmaatje? Dan is een duo-personal-training een hele mooie invulling om jouw sporten weer op te pakken op een gezonde manier. Persoonlijke begeleiding van jouw trainer, de gezelligheid en de stok achter de deur van je trainingspartner.

Personal trainer na een zwangerschap en bevalling

Door de enorme verandering die het lichaam onderging tijdens de zwangerschap en de impact van een bevalling, is het inschakelen van ME Training Sport & Voeding een heel goed idee. Wij hebben de expertise van het lichaam, ook dat van een zwangere of net bevallen vrouw. Ook helpen we je met de juiste voeding, zodat je sneller, effectiever en op een gezonde manier resultaat behaalt. Door de persoonlijke begeleiding die we je geven, is jouw veranderde lichaam bij ons in de beste handen. Wij begrijpen de hormoonhuishouding, de gevolgen voor jouw lichaam en de wens om jouw lijf weer helemaal van jezelf te maken. Dus voor sporten tijdens en na een zwangerschap, sporten na een reguliere bevalling of keizersnede, ben je bij ons aan het juiste adres. Word samen met onze hulp weer fit na je zwangerschap en bevalling.

Benieuwd hoe we jou weer fit en in vorm krijgen? Neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken