Skip to main content

Sporten voor ontbijt

Sport en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een veel gestelde vraag in dit kader: Ontbijt vóór het sporten of juist sporten vóór het ontbijt? Dus wat is het effect van sporten zonder eerst een ontbijt te hebben gegeten… Het antwoord zit vooral in het brandstofverbruik van het lichaam. Het effect van sporten zonder ontbijt is dat je tijdens de training vet verbrandt en wanneer eerst wordt ontbeten, juist het ontbijt dient als brandstof voor de workout.
Het uiteindelijke resultaat zit ‘m in het verbranden van vetten en het verbruiken van calorieën.

Sporten voor of na ontbijt

Sporten voor het ontbijt betekent dat het lichaam voornamelijk vetten verbrandt terwijl je traint. Als afvallen of het verlagen van je vetpercentage tot jouw doelen behoort, kan sporten zonder ontbijt dus zeker sneller tot het gewenste resultaat leiden. Voor een optimale vetverbranding is sporten zonder ontbijt perfect, echter verbrand je hierdoor niet méér calorieën.

Vetverbranding gebeurt namelijk alleen tijdens intensief bewegen, terwijl het verbranden van calorieën een continu proces is, zelfs als je slaapt. Door eerst te ontbijten en daarna te sporten, geef je het lichaam extra brandstof om beter te presteren. Hierdoor kun je harder trainen, gedurende de rest van de dag zul je daardoor meer calorieën verbranden.

Ochtend workout voor ontbijt

Zowel cardiotraining, duurtraining als krachttraining hebben een positief effect op de vetverbranding wanneer je ervoor kiest om de ochtend workout te doen vóór je ontbijt. Houd daarbij goed in de gaten dat je niet té lang of intensief traint, omdat je minder energie hebt dan wanneer je wel gegeten zou hebben. Laat je altijd heel goed informeren en begeleiden bij een ochtend workout vóór het ontbijt. Een Personal Trainer houdt je goed in de gaten en adviseert wat wel en niet kan tijdens jouw training. Ook kan jouw persoonlijke coach je helpen met je voeding, ook met wat je het beste kunt eten ná een ochtend workout vóór het ontbijt.

Krachttraining voor ontbijt

Krachttraining is heel goed voor het lichaam, ook wanneer je wilt afvallen. Krachttraining zorgt namelijk voor een groter calorieverbruik in ‘rust’. Spieren vragen om veel energie, ook wanneer je niet aan het bewegen bent. Krachttraining vóór het ontbijt kan een boost geven aan de vetverbranding. Optimale vetverbranding nog voordat de dag goed en wel begonnen is… Mooi toch?!

Natuurlijk is het van groot belang dat je weet wat je doet, hoe je je energie moet verdelen tijdens een krachttraining vóór het ontbijt, welke spiergroepen het beste getraind kunnen worden en wat te doen en te eten na de training. Schakel dus altijd hulp in van een professional.

ME Training Sport en Voeding helpt

Bij ME Training Sport en Voeding werk je altijd met een gediplomeerd Personal Trainer, die precies weet wat het beste bij jou en jouw doelen past. Jouw coach kent het effect van sporten zonder ontbijt, weet wat het jou kan brengen en of het helpt om jouw gewenste resultaat te behalen.
Neem daarom contact op met ME Training Sport en Voeding, zodat jouw trainingen altijd op de beste manier worden ingevuld.