Skip to main content

Wat is een gezonde werkvloer?

‘Een gezonde werkvloer’ is een term die veel gebruikt wordt: het lijkt voor velen iets wat heel belangrijk is. Maar wat houdt het nu precies in en wat levert het op? Natuurlijk gaat het over de mensen die werken in een organisatie en niet over de vloer waarop zij staan of zitten. Het thema ‘gezond’ behoeft echter wel enige uitleg. Een gezonde werkvloer betekent een organisatie met fitte, gelukkige en vitale medewerkers. Een hygiënische, prettige werkomgeving waar aandacht is voor de werknemer. Als werkgever heb je niet op alles invloed wat de gezondheid van je personeel betreft, maar veel kan wél. Lees hier onder hoe jij de vitaliteit op de werkvloer kunt verbeteren!

Werknemers gezond houden

Gezonde medewerkers zijn minder vaak ziek, voelen zich gelukkiger, zijn fitter en kunnen meer werk aan. Dat is voor zowel de werkgever als de werknemer voordelig. Door als werkgever te investeren in het gezond houden van je werknemers, werkt dit uiteindelijk kostenbesparend. Werknemers gezond houden kan al door een eenvoudig aanbod: geef je personeel de kans om te sporten! Zo simpel kan het zijn. In eerdere blogs hadden we het over bedrijfscoaching en het sporten op de bedrijfslocatie. De mogelijkheden voor bedrijven zijn groot: korting op een sportabonnement of een tegemoetkoming in de kosten voor training, maar ook het aanbieden van bewegen op de eigen locatie of de inzet van een bedrijfscoach behoren tot de mogelijkheden. Een gezonde werkvloer begint met het gezond houden van de werknemers: laat ze bewegen en verbeter de vitaliteit op de vloer!

Gezondheid op de werkvloer

Zoveel mensen, zoveel verschillende interpretaties van gezondheid. Om gezondheid op de werkvloer te integreren is het belangrijk om het voor iedere werknemer gemakkelijk te maken om te sporten. Schakel daarom altijd een professional in. Een Personal Trainer helpt bijvoorbeeld bij de invulling van de trainingsmomenten, -locaties en -oefeningen. Ook kan een persoonlijke coach begeleiding bieden in een gezondere leefstijl met behulp van training en voeding. Gezondheid op de werkvloer kan bereikt worden óp de werkvloer, maar ook extern. De invulling is afhankelijk van de wensen van de werkgever en werknemers, de locatie, de tijd en de investering. Bekijk voor meer informatie en voor de mogelijkheden onze website!

Een gezonde werkvloer met behulp van ME Training Sport en Voeding

Met onze ervaring en professionaliteit biedt ME Training Sport en Voeding een diversiteit aan mogelijkheden om bedrijven te helpen op weg naar een gezonde werkvloer. Lezingen, sporten op de bedrijfslocatie, individuele trainingen, begeleiding in voeding en leefstijl, small group trainingen en niet te vergeten de motivatie en de welbekende stok achter de deur. In de begeleiding van ME Training Sport en Voeding zit altijd afwisseling, uitdaging en resultaat. De werknemers gezond houden en de gezondheid op de werkvloer verbeteren, dat is het doel! Toegankelijk voor iedere medewerker, uitdagend voor de ervaren sporter en behapbaar voor degene die start met bewegen.

Sport en een gezonde werkvloer

Sporten helpt om je medewerkers fit te maken en te houden. Personeel dat vaak beweegt zal minder vaak ziek zijn en tevens heeft sporten een positief effect op de mentale weerbaarheid. Een sterk lichaam is een sterke geest. Daarnaast zal het aanbieden van sporten in de secundaire arbeidsvoorwaarden, in welke vorm dan ook, zeker helpen bij het aantrekken en behouden van personeel. Win-win!

Wil jij weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!