Skip to main content

Binnen sporten of buiten sporten?

Je hebt plannen om te starten met sporten, bent net begonnen met trainen of juist al een hele tijd fanatiek aan het bewegen, goed bezig! Dat sporten en bewegen bijdragen aan een betere gezondheid, een fitter gevoel en een energieker leven, dat is geen nieuws. Maar wat is de beste keuze: binnen sporten of buiten sporten? En hoe zorg je dat je het volhoudt, het gewenste doel behaalt en jouw resultaat vasthoudt?

Waarom kiezen voor buiten sporten en buitenfitness?

Buitenfitness? Het kan echt! Misschien heb je geen zin om naar de studio te komen of ga je liever niet naar een sportschool. Dan regelen wij Personal Training of Small Group Training op die manier, zodat je buiten kunt sporten. De apparatuur die in de studio staat kunnen we niet naar buiten brengen, maar losse materialen natuurlijk wel. Buiten sporten met extra weerstand is daardoor ook mogelijk bij ME Training Sport & Voeding. Tevens zal de creativiteit van de Personal Trainer je verbazen, er zijn oneindig veel trainingsmogelijkheden zonder zware fitnessapparatuur. Wat te denken van Bootcamp? Ook dat doen we! Neem contact op om te horen hoe enthousiast wij zijn over de nieuwe Bootcamp-trainingen.

De voordelen van buiten sporten

Buitenfitness en andere vormen van buiten sporten hebben als voordeel:

 • Grotere opname van vitamine D (natuurlijk licht). Goed voor stevige botten en het gebit.
 • Verhoging van het gevoel van welzijn.
 • Verlaging depressieve gevoelens.
 • Meer zuurstof beschikbaar.
 • Meer kans om de oefeningen langer vol te houden.
 • Verscherping van de zintuigen.
 • Meer energie.
 • Verhoogde concentratie.

De belangrijkste voorwaarde om te kiezen voor buitenfitness is dat jouw voorkeur uitgaat naar buiten sporten. Dat kan op basis van een gevoel zijn, of het afwegen van de voordelen van buiten sporten tegen die van binnen sporten. Wanneer je ME Training Sport & Voeding inschakelt, nemen we jouw wensen serieus en passen de trainingen hierop aan.

Waarom kiezen voor binnen sporten en binnenfitness?

De meesten zijn bekend met het reguliere binnen sporten in de sportschool: binnenfitness. Zie je dit als saai en weinig motiverend? Dan heb je nog nooit bij ME Training Sport & Voeding binnenfitness gedaan!

De voordelen van binnen sporten

De bewezen voordelen van binnen sporten en binnenfitness zijn:

 • Prettige, constante temperatuur.
 • Geen last van weersomstandigheden.
 • Makkelijker werken met apparatuur en materialen. Meer afwisseling en veilig.
 • Minder afleiding.
 • Buiten het zicht van anderen.
 • Eenvoudig om vorderingen bij te houden.
 • Aanvullen van vocht is makkelijker.

Naast deze bewezen voordelen van binnen sporten, zijn we bij ME Training Sport & Voeding opgeleid om afwisselende trainingen te geven. Dus geen saaie binnenfitness, maar uitdagende sessies met veel variatie en gericht op resultaat.

Kies wat het beste bij jou past. Buiten sporten of binnen sporten, beide hebben voordelen.

Tijdens het eerste, gratis intakegesprek met jouw Personal Trainer worden de voordelen van zowel binnenfitness als buitenfitness uitgelegd en wordt gekeken waar jij het beste resultaat mee gaat halen. Combinaties van binnen sporten en buiten sporten zijn natuurlijk ook mogelijk, dit geldt ook voor de diverse andere vormen van sporten die we aanbieden. Denk hierbij aan Personal Training, Small Group Training, Bedrijfstrainingen en Bootcamp.
Het team van ME Training Sport & Voeding haalt alles uit de kast om je te begeleiden naar de fitste versie van jou! Naast de trainingen, helpen we je ook met de juiste voeding. Eten en drinken, passend in jouw leven en perfect voor het behalen van jouw doelen.

Start nu met werken aan jezelf, neem contact op met ME Training Sport & Voeding! Je hoeft het niet alleen te doen, samen gaan we voor maximaal resultaat.