Skip to main content

Kom gezonder de feestdagen door

Donker en koud, de verleiding van chocolade en lekker eten, dat heerlijke biertje en knus thuis op de bank zitten. Veel en vaak eten, meer alcoholische drankjes, gezelligheid met een kaasje, kerstkransjes, uitgebreide maaltijden en weinig bewegen… Omschrijft dit ook jouw feestdagen? Staat januari daarom voor jou altijd in het teken van meer bewegen, gezonder eten, niet snoepen en minder alcohol drinken?

Wees bewust van jouw harde werk en behaalde resultaten

Het is zonde, demotiverend, ongezond en niet nodig om in één maand al jouw harde werk teniet te doen. Jij hebt de afgelopen periode flink gewerkt om je fitter te voelen, beter in je vel te zitten, een sterker lichaam te hebben, mooi slank te zijn. Je bent op de goede weg, dat ga je toch niet weggooien? Maar hoe bied je weerstand aan al de verleidingen die de decembermaand rijk is?
Ben je bewust van de energie en de tijd die het je gekost heeft om dit resultaat te behalen.

Resultaatbehoud in de december: het kan!

De term ‘met mate’ is in het geval van eten en drinken erg belangrijk. En natuurlijk is blijven bewegen tijdens deze maand essentieel om jouw resultaten vast te houden.
Het is prima als je in deze maand jezelf iets vaker ‘trakteert’ en geniet van lekker eten, maar zet daar extra bewegen tegenover. Geen tijd om extra te bewegen? Probeer dan heel bewust op te letten wat je eet. Meer groenten en eiwitten, minder zout en zoetigheid.Geniet, maar weet wat je eet

Gun jezelf die overheerlijke gerechten, maar geniet écht! Dit doe je door je bewust te zijn van wat je eet, wat het voor je doet en wat er tegenover staat. Schakel hulp in van jouw personal trainer om te weten wat het minst schadelijk is om te eten en hoe je lekker, maar toch gezond kunt eten tijdens de feestdagen. Ook met de hoeveelheid eten kun je het verschil maken. Heb je de kerststol en -kransjes toch allemaal opgegeten? Eet dan de eerstvolgende maaltijd iets minder. Kies voor een lichte lunch als er een uitgebreid diner op het menu staat in de avond. Laat je adviseren door jouw persoonlijke trainer en eet bewust.

Sporten tijdens en rondom de feestdagen

Heb je enig idee hoe lekker het kerstdiner smaakt als je eerst gesport hebt? En wist je dat oliebollen en champagne nóg lekkerder zijn na een training? Beperk de schade van ongezond voedsel door extra te bewegen. Houd de routine in het sporten vast, ook tijdens de feestdagen. Gaat dit niet? Plan dan direct een nieuw sportmoment in dezelfde week. Sla dus zeker geen training over, maar sport op een ander tijdstip. Probeer naast je reguliere trainingen ook extra te bewegen of meerdere trainingen te doen. Een flinke wandeling na het eten of een korte workout in de ochtend als de dag veel eten voorschotelt. Wat past het beste bij jou? Dat weet jouw personal trainer! Ontdek samen met jouw coach wat de mogelijkheden zijn, want dát er mogelijkheden zijn, dat is zeker…

Behoud je resultaten

Door te blijven sporten rondom de feestdagen, trakteer je jezelf ook op een zorgeloze januari. Jouw goede voornemens gaan deze keer niet over bewegen en eten, want die routine en resultaten heb je behouden. Met discipline en motivatie tijdens de feestdagen, geef je jezelf de beste start voor het nieuwe jaar. Informeer bij jouw personal trainer hoe je dit het beste aanpakt, je staat er niet alleen voor!