Skip to main content

Fitness volhouden, hoe doe je dat?

Starten met sporten is één, sporten volhouden is iets anders… Misschien heb je na (te) lang twijfelen eindelijk de knoop doorgehakt: je gaat écht sporten! Je hebt er zin in, bent onwijs gemotiveerd, gaat zo snel mogelijk starten en je bent voornemens om een aantal keren per week te gaan trainen. Top!

Resultaat gericht trainen vergt planning

Die eerste weken heb je een manier gevonden om prettig te trainen en neem je de spierpijn voor lief. Een goed schema om consistent te trainen en resultaat te behalen. Deze keer ga je het fitness schema volhouden! Maar dan komen de feestdagen, een vergadering tijdens jouw sportavond, een verjaardag, de vakantie, je bent moe, niet helemaal fit… Allemaal factoren die je uit je sportritme halen. Resultaat gericht trainen leunt op goede en afwisselende manieren van sporten, maar resultaat behalen gaat niet zonder consistent te trainen. Flexibiliteit in je planning is soms nodig.

Consistent trainen voor een goed resultaat

Hoe blijf je consistent trainen als je andere afspraken hebt terwijl je eigenlijk zou gaan sporten? Hoe ga jij fitness volhouden als je steeds moet afzeggen?
Bedenk eerst wat jij voor ogen had toen je startte met sporten. Fitter en beter voelen, spiermassa vergroten, slanker worden of gewoon je algehele gezondheid boosten. Door terug te gaan naar je doelen, te weten waarom je begon met resultaat gericht trainen, is het gemakkelijker om de motivatie vast te houden.
Sla eens een vergadering of feestje over of plan direct een nieuw sportmoment ter compensatie van de gemiste training. Weet dat ‘geen zin’ geen reden is om het sporten over te slaan, tenminste als jij resultaat gericht en dus consistent wilt trainen om jouw doelen te behalen. Regelmaat is essentieel. Je kunt je lichaam en geest beter trainen als je regelmatig beweegt, omdat je niet steeds ‘opnieuw’ hoeft te beginnen, maar verder kunt bouwen vanaf het punt waar je de vorige training gebleven was.

Het sporten volhouden; je hoeft het niet alleen te doen

Naast het nemen van tijd om te sporten is het ook goed om je af te vragen, waarom je de consistentie in het trainen dreigt te verliezen. Vind je het te uitdagend, kun je de fitness oefeningen niet goed volhouden? Voel je je na een tijdje nog steeds niet fitter of sterker? Ga dan eens na of je wel écht resultaat gericht aan het sporten bent.
Om consistent en resultaat gericht te trainen is het raadzaam om een professional in te schakelen die je hierbij helpt. De welbekende stok achter de deur, die ook nog eens de expertise heeft om jou verantwoord, veilig en op een leuke manier te laten sporten.

Personal Training helpt bij consistentie in het trainen

Een personal trainer is een specialist die precies weet welke oefeningen het best bij jou passen, de trainingen afwisselend maakt en jou helpt om consistent te trainen. Dus jij gaat het sporten nu wél volhouden. Samen plan je sportmomenten en maak je direct een nieuwe afspraak als je een keer niet kunt. Tijdens elke training zul je het optimale uit jezelf halen, omdat je persoonlijk begeleid wordt door jouw eigen personal trainer.

Heb jij ook behoefte aan resultaat gericht en consistent trainen? Jij gaat deze keer het sporten volhouden en resultaat behalen!