Skip to main content

Het effect van sporten

Gezond zijn en jezelf fit voelen is een groot goed. We hebben niet alles in eigen hand, maar veel wel. Sport en bewegen is essentieel voor de gezondheid en draagt bij aan de fitheid. Het effect van sporten is gigantisch, in de positieve zin van het woord. Door zeer regelmatig te sporten of te bewegen word je sterker, krijg je meer energie en voel je je beter. Naast het lijfelijk sterker worden, zul je ook mentaal meer kracht krijgen. Een sterk lichaam betekent vaak ook een sterke geest, het effect van sporten gaat zoveel verder dan alleen lichamelijk.

Sporten is ook heel goed voor de hersenen

Dat sporten goed voor de hersenen is, wordt bewezen theoretisch onderbouwd: de hersenen raken door voldoende te bewegen, goed doorbloed, waardoor ze de zuurstof krijgen die ze nodig hebben. Op deze manier worden nieuwe hersencellen aangemaakt en de verbindingen tussen de zenuwcellen versterkt. Ook verbetert het de communicatie tussen de hersencellen, hierdoor blijven je hersenen langer soepel.
Maar wat het allerbelangrijkste is: je voelt je zoveel beter dan wanneer je niet sport. Hoe ga jij jezelf trakteren op een fittere en gezondere versie van jezelf?

Schakel hulp in om het positieve effect van sporten te behalen

Nu je weet dat sporten goed voor de hersenen en gezondheid is, is de volgende stap het daadwerkelijk starten met sporten. Maar hoe weet je nu welke manier van bewegen geschikt is voor jou? Stem de trainingsvorm, -intensiteit en -frequentie af op jouw wensen en zorg voor voldoende motivatie. Neem een Personal Trainer van ME Training Sport & Voeding in de arm die alle aandacht voor je heeft. Samen met jouw persoonlijke trainer bepaal je jouw realistische doelen en de 1-op-1 begeleiding zorgt voor het beste resultaat. In no-time voel jij de positieve effecten van sporten. Je zult je sterker, mooier en fitter voelen. Tevens zal jouw coach je begeleiden in je voeding, zodat je het gewenste effect van sporten eerder kunt behalen. Laat de complimenten maar komen.

Kies de training die bij jou past voor het beste effect van sporten

Is individueel sporten niet wat je zoekt, omdat je beter gemotiveerd blijft wanneer je in klein groepsverband traint? Kies dan voor Small-Group-trainingen, Duo-trainingen of Bootcamp. Door te trainen in een compact gezelschap heb je toch die individuele aandacht van jouw trainer én heb je de gezelligheid van medesporters om je heen. Trainen in een kleine groep kan net die stok achter de deur zijn om niet af te haken vóór of tijdens een sportmoment.

Sporten is goed voor de hersenen, start nu!

Het effect van sporten op het lichaam, is groot en positief. En sporten is goed voor de hersenen. Wanneer start jij met sporten? Vraag ME Training Sport & Voeding om advies, maak een afspraak voor een intake of plan direct een gratis proefles in. Het team staat klaar om voor jou de best passende training te maken, jouw voedingsschema op jouw doelen aan te passen en te zorgen voor het beste resultaat.
Neem jezelf en je gezondheid serieus, gooi je excuses overboord en kom in beweging.